Om mig

Maj ÖrtendalJag heter Maj J Örtendal och är fil.mag i specialpedagogik med inriktning läs- och skrivsvårigheter/dyslexi samt utbildad talpedagog. I över 30 års tid har jag särskilt engagerat mig i undervisning av barn med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi inom grundskolan.

 

Med en bakgrund som lågstadielärare, speciallärare och talpedagog har jag särskilt engagerat mig i läsinlärning och läs- och skrivsvårigheter. De senaste 12 åren har jag utfört tal-, läs- och skrivutredningar på barn, ungdomar och vuxna och har som talpedagog arbetat med tal- och språksvårigheter.

 

Numera är jag verksam i egen regi. Jag skriver läromedel och föreläser om läsinlärning. Jag är författare till läromedlet "Läsinlärning i 7 steg" som utgivits av Liber AB med produktionsstöd av Specialpedagogiska skolmyndigheten. Se vidare under fliken Läromedel! Jag har skrivit ytterligare ett läromedel "Bli en läsare-med läsinlärning i 7 steg" som riktar sig till lite äldre elever. Läromedlet har utgivits av Lära Förlag AB med produktionsstöd av Specialpedagogiska skolmyndigheten.Se vidare under fliken Läromedel!

För närvarande håller jag på att slutföra Lätta läsvägen-strukturerad läsinlärning i 7 steg (Lära förlag), som är ett heltäckande läromedel med en mycket långsam inlärningsgång för nybörjare.

 

Jag vänder mig till förskolor, grundskolor, särskolor, gymnasium, vuxenutbildning, företag, studieorganisationer och privatpersoner.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.